Варна ул.” Петър Парчевич” 3
e-mail: travel@i-travel.bg
Начало За нас Контакти Skype Facebook
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Хотели в България
Почивки 2017
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ
Програми от Варна
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА
Почивки в чужбина
ГЪРЦИЯ
ХОТЕЛИ В ГЪРЦИЯ
ИСПАНИЯ
ПОРТУГАЛИЯ
ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ ХЪРВАТИЯ
ЕГИПЕТ
ДУБАЙ
Екзотични пътувания
ЕКЗОТИКА

Автобусна екскурзия до Истанбул, Турция

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ - СТОЛИЦА НА ТРИ ИМПЕРИИ от Добрич, Варна и Бургас

РЕЗЕРВИРАЙ
Маршрут: Варна - Истанбул - Варна
4 дни / 3 нощувки
Дати:
транспорт: Автобус
цена от: 195 лв.

Незабравима екскурзия до Истанбул

Автобусна екскурзия 4 дни/3 нощувки само дневен преход

Програма на екскурзията

Ден 1: Варна – Истанбул + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант

4.30 - Тръгване от Добрич; 05.30 – Тръгване от Варна; 08.00 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Около 14.00 – Пристигане в Истанбул
14.00-15.00 Автобусна опознавателна обиколка на историческата част на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг, новата европейска част, Босфора, Златния рог, Египетския пазар, джамията на Сюлейман Великолепни.
Цена: включена в екскурзията.
Около 15.30 - Настаняване в хотела. Свободно време. В случай, че записаните за Аквариума са 3/4 от групата, първо се минава през Аквариума и после групата се настанява около 18.00. Останалите могат да се разходят в мола и покрай морето.
17.00-19.30 - Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. – 18 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст).
Връщане в хотела.
20.30 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета , лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)
Нощувка.


Ден 2 Хиподрума + Света София + Топ капъ + Долмабахче + Круиз по Босфора + Кулата на девицата

07.00 – 08.00 - Закуска в хотела.
08.15 Отпътуване на цялата група за площад Султанахмет.
08.30-09.15 – Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън). Цена: включена в екскурзията.
09.30-10.30 Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.
Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.
11.00 – 13.00 Посещение на двореца „Топкапъ”
25 султана в продължение на 400 години са управлявали в този дворец. Тук се е утвърдила Османската империя, тук е изживяла апогея си и от тук е започнал залезът й.
Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа.
13.30-16.00 Посещение на султанския дворец „Долмабахче” – НОВО! ОСНОВНА ЧАСТ + ХАРЕМ!!!
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. НОВО! За първи път в груповите посещения към основната част от двореца добавяме и ХАРЕМА
Цена: 35 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
16.30-19.30 Круиз по Босфора + слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси)
Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. 1 час пътуване покрай Европейския бряг на Босфора и 1 час обратно по Азиатския бряг. Круизът предлага прекрасна гледка към фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, преминаване под междуконтиненталния мост Босфора до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и като всеки може спокойно да се движи по двете палуби на кораба. Акостиране и кратък престой на Кулата на девицата – един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Отново се качваме на кораба и се връщаме на сушата.
Цена: 25 евро на човек – трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, беседа на български език
Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 3 Небостъргача „Сапфир” + „Истанбул на два континента с двореца Бейлярбей и Принцовите острови” + Вариете

От 07.00 Закуска в хотела. Програма по желание:
09.00-11.30 - Небостъргача „Сапфир” Отправяне към квартал Левент 4, където се намира небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html
Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване.
12.00-19.00 Комбинирана екскурзия до Азиатския бряг, двореца Бейлярбей, Принцовите острови
Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг. Посещение на двореца „Бейлярбей”, който се намира на азиатския бряг на Босфора. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица. Отпътуване от Бейлярбей към Юскудар. По пътя фотопауза при Кулата на девицата. От пристанището Бостанджъ на азиатския бряг се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство, и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час, час и половина да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 60 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета. След това с директен ферибот се връщаме на европейския бряг
Цена: 35 евро на човек - транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, пълно екскурзоводско обслужване.
20.30-00.00 Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул
Цена: 30 евро на човек – вечеря (комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 алкохолни напитки), актракционна програма (ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека).


Ден 4 „Пиер Лоти и Златния рог” + Виапорт Венеция + България

07.00-09.00 - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
09.00-11.30 - Екскурзия „Пиер Лоти и залива Златния рог”.
Акценти: Джамията „Сюлеймание”, кафенето „Пиер Лоти”, корабче по „Златния рог”.
Екскурзията започва с посещение на Джамията на Сюлейман Великолепни - най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.
Продължава се с преминаване покрай кварталите Айвансарай, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, които крият огромно културно-историческо богатство.
Поглед към Златния рог дава и Изкачването с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе ... и този запомнящ се изглед.
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка с кораб по Златния рог и слизане на Египетския пазар за свободно време.
Цена: 20 евро на човек – транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, лицензиран екскурзовод на български език.
11.00 Качване в автобуса с багажа на останалите туристи и отпътуване към Египетския пазар, където до 12.30 цялата група има свободно време.
12.30 Отпътуване на цялата група за "Виапорт Венеция”
13.00-15.30 - Outlet Viaport Venezia - най-новия мол на Истанбул. Построен в венециански стил и предлагащ разходки с гондоли по своите изкуствени канали.
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.
Цена: включена в екскурзията (разходка с гондола се заплаща допълнително)
15.30 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).
18.30-19.30 Спиране в търговски център КИПА.
19.30-21.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.


 • Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 • Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

За Вашето удобство по време на екскурзията Ви до Истанбул, предлагаме хотелите:

Хотел Пакетна цена на човек в двойна стая Пакетна цена за единична стая Дете от 0-6г. с 2-ма възрастни дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел Sahinler или Yaztur 3* 195 лева 255 лева 80 лева 120 лева
Ikbal Deluxe Hotel 4* 230 лева 305 лева 80 лева 200 лева

Пакетната цена е в ЛЕВА и включва:

 • Транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно;

 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;

 • Автобусна опознавателна обиколка на историческата част на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите оосстрови, азиатския бряг, новата европейска част, Босфора, Златния рог, Египетския пазар, джамията на Сюлейман Великолепни;

 • Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън);

 • Посещение на Outlet Viaport Venezia;

 • Посещение на търговски магазин КИПА в Лозенград (Къркларели);

 • Спиране в Къркларели и време за покупки и вечеря с Лозенградските кюфтенца;

 • Групова медицинска застраховка;

 • Лицензиран турски екскурзовод на български език;

 • Карта на Истанбул;

 • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, подринасящи за незабравимото преживяване с нас;

 • Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.

 • Допълнително са заплаща (програма по желание):

 • Целодневна екскурзия до Азиатския бряг, двореца Бейлярбей и Принцовите острови – 35 евро (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, двупосочен билет за ферибот до Принцовите острови, пълно екскурзоводско обслужване)

 • Фолклорно вариете – 30 евро;

 • Вечеря в рибен ресторант – 22 евро

 • Посещение на църквата „Света София” (билет, слушалки и екскурзовод) – 25 евро

 • Посещение на двореца „Топкапъ” (входен билет, екскурзовод) – 25 евро

 • Двореца „Долмабахче сарай“ с ХАРЕМА– 35 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод)

 • Круиз по Босфора и слизане на Кулата на девицата (трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, беседа на български език) - 25 евро

 • Istanbul Aquarium – за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. – 18 евро

 • Небостъргача „Сапфир” - 25 евро (транспорт, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване)

 • Екскурзия ”Пиер Лоти и залива Златния рог” (транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, лицензиран екскурзовод на български език) - 20 евро
 • Уеб Дизайн: ПроСтудио