Варна ул.” Петър Парчевич” 3
e-mail: travel@i-travel.bg
Начало За нас Контакти Skype Facebook
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Хотели в България
Почивки 2017
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ
Програми от Варна
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА
Почивки в чужбина
ГЪРЦИЯ
ХОТЕЛИ В ГЪРЦИЯ
ИСПАНИЯ
ПОРТУГАЛИЯ
ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ ХЪРВАТИЯ
ЕГИПЕТ
ДУБАЙ
Екзотични пътувания
ЕКЗОТИКА

Екскурзия до Истанбул за Великден и Фестивала на лалето

ЕКСКУРЗИЯ В ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЛАЛЕТО с тръгване от Варна

РЕЗЕРВИРАЙ
Маршрут: Варна - Истанбул - Варна
4 дни / 3 нощувки
Дати:
транспорт: Автобус
цена от: 195 лв.

Посрещнете Великден в Истанбул и се потопете в невероятна феерия от цветове по време на Международния фестивал на лалето!

Автобусна екскурзия 4 дни/3 нощувки само дневен преход

Всеки април в Истанбул се провежда Международния фестивал на ЛАЛЕТО. Смятаният за най-стар в света фестивал превръща града във ФЕЕРИЯ от най-различни по вид, форма и цвят лалета. Всяка година се засаждат над 12 млн. лалета – толкова, колкото е официалното население на Истанбул!!!
Най-големите паркове на града са потънали в разкоша на лалетата и са място за концерти, изложби и други атракции. Това време е най-подходящо са тези от вас, които вече познават основните забележителности в Истанбул и желаят да се докоснат до нещо различно. Ние ви даваме ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА!

Програма на екскурзията

1 ден: Варна – Истанбул + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант

06.00 – Тръгване от Варна; 08.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Истанбул около 14.30 часа.
Посещение на Istanbul Aquarium – най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/
Цена: за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст).
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния мол Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море.
Продължаване към центъра на града.
По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг
Около 18.00 – Настаняване в хотела.
20.30 – Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб и прекрасен изглед към Босфора)

Ден 2 Парк Емирган + Небостъргач „Сапфир” + Дворец Долмабахче + „Нова среща с Босфора“ + „Нощен Истанбул с Таксим”

07.00 – 08.30 – Закуска в хотела.
08.30 - Автобусна панорамна обиколка на Истанбул (продължение)
Цена: включена в екскурзията
09.30-12.00 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и… лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 3 000 000 лалета от 190 вида! В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета, пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие! Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници.
Цена: включена в екскурзията
12.30-14.30 – Посещение на небостъргача „САПФИР“. Отправяне към квартал Левент 4, където се намира небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html
Цена: 25 евро на човек – транспорт по маршрута, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване.
или
13.30-15.00 - Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа .
15.30-18.00 „Нова среща с Босфора” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул.
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга…
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Връщане на сушата.
Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод по време на цялата екскурзия.
20.00 Нощен Истанбул и Бейоглу (Таксим)
Нощна автобусна обиколка в града, комбинирана с пешеходна обиколка в Бейоглу, площад Таксим и улица Истиклал – сърцето на Латинския Истанбул. Разкази за историческите сгради по улицата. Пътуване с историческата железница Тунел от 1875г. – третата най-стара жп линия в света.
Цена: 15 евро на човек – нощна автобусна разходка, пешеходна разходка по Истиклал, билети за трамвай и историческия Тунел, екскурзоводски беседи
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 Площад „Султанахмет” + парк Гюлхане + „Света София” + „Истанбул на два континента с хълма Чамлъджа”

07.00 – 08.15 – Закуска в хотела.
08.30 Отпътуване на цялата група за площад Султанахмет.
09.00-09.30 Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език – Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън).
Цена: включена в екскурзията.
09.30-10.30 Посещение на парка Гюлхане и най-големия в света килим от лалета.
Паркът, разположен в подножието на султанския дворец Топкапъ, посреща гостите си с над 1 милион лалета от над 80 вида. В края му се намира кафене с уникална панорама към Босфора и Златния рог.
Цена: включена в екскурзията.
10.30-12.00 Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.
Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.
12.00-19.30 Истанбул на два континента: Екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей + панорамния хълм и парк с лалета Чамлъджа
Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг.
Продължаване към най-високия хълм в Истанбул – Чамлъджа. Посещение на красивия парк с над 600 000 лалета, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора, и Европейската част на града.
Следва посещение на летния султански дворец „Бейлярбей”. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.
Продължаване през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-романтичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни казарми, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.
От пристанището Бостанджъ се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 75 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
Отпътуване обратно с ферибот към европейския бряг и придвижване с транспорт до хотелите.
Цена: 35 евро на човек – трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод.

Ден 4 „Пиер Лоти и Златния рог” + Виаленд + Лозенград

07.00-08.30 – Закуска в хотела.
08.45 Качване в автобуса на всички туристи и отпътуване за „Пиер Лоти и Златния рог” и МОЛ с Увеселителен парк „Виаленд” – туристите освобождават стаите и се качват с багажа си.
09.00-13.00 - Екскурзия „Пиер Лоти и залива Златния рог”.
Акценти: Джамията „Сюлеймание”, корабче по „Златния рог”, кафенето „Пиер Лоти”.
Екскурзията започва с посещение на Джамията на Сюлейман Великолепни – най-емблематичното произведение на архитект Синан и най-голямата джамия в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.
Продължава се с вълнуваща разходка с кораб по Златния рог и покрай кварталите Айвансарай, Фенер и Балат, които крият огромно културно-историческо богатство.
Екскурзията завършва с изкачване с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и този запомнящ се изглед.
Цена: 20 евро на човек – транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, лицензиран екскурзовод на български език.
След това туристите се присъединяват към групата във Виаленд (от 14.00 до 15.45)
За желаещите да посетят Увеселителния парк Виаленд или пазаруват на воля:
10.00 – 15.45 Vialand – увеселителен парк и мол
Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около два милиарда турски лири.
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони – влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града!
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.
Цена: включена в екскурзията (входът за увеселителния парк се заплаща отделно: 89 т.л. за възрастен и 79 т.л. за дете)
16.00 – Oтпътуване за Къркларели (Лозенград). Спиране в търговски център КИПА.
Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.


За Вашето удобство по време на екскурзията Ви до Истанбул, препоръчваме хотелите:

 • Хотел Grand Asiyan Hotel 4* hotelgrandasiyan.com

 • Хотел Wyndham Istanbul Old City 5* http://bit.ly/2i9CvF4


 • Дати на отпътуване: 06.04.2017; 14.04.2017 (Великден); 20.04.2017

  Настаняване и цени по програмата:

  Хотел Цена на човек в двойна стая Цена за единична стая дете 0-6 г. с 2-ма възр. в стая дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
  Хотел Grand Asiyan Hotel 4* 195 лева 255 лева 80 лева 120 лева
  Хотел Wyndham Istanbul Old City 5* 295 лева 350лева 80 лева 220 лева

  Пакетната цена е в ЛЕВА и включва:

 • Транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно;

 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;

 • Посещение на парка Емирган (EMIRGAN);

 • Посещение на парка Гюлхане (Gulhane);

 • Пешеходна туристическа обиколка на площад “Султанахмет”;

 • Автобусна панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул;

 • Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)

 • групова медицинска застраховка към ЗАД „Армеец”;

 • водач-екскурзовод от агенцията.

 • В цената не са включени:

 • Istanbul Aquarium – за възрастен – 18 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро

 • Посещение на небостъргача "САПФИР". Цена: 25 евро

 • Султанския дворец „Долмабахче”: 30 евро (при мин. 10 човека)

 • „Нова среща с Босфора”: 25 евро (наем кораб, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзоводски беседи)

 • Посещение на църквата Света София: 25 евро (при мин. 10 човека)

 • Екскурзия до Азиатския бряг, хълма и парка Чамлъджа, Принцовите острови и двореца Бейлярбей: 35 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, екскурзовод)

 • Нощен Истанбул и Таксим: 15 евро

 • Пиер Лоти и залива Златния рог: 20 евро (транспорт, Сюлеймание, билети за лифта до „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, екскурзовод)

 • Вечеря в рибен ресторант: 22 евро

 • Условия за резервация:

 • Записване и заплащане на капаро от 30%

 • Остатъкът от сумата се заплаща до 15 дни преди датата на тръгване.

 • Важно:

 • Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.

 • Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста. • Уеб Дизайн: ПроСтудио