Варна ул.” Петър Парчевич” 3
e-mail: travel@i-travel.bg
Начало За нас Контакти Skype Facebook
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Хотели в България
Почивки 2018
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
Програми от Варна
Почивки в чужбина
ИТАЛИЯ
ИСПАНИЯ
АРАБСКИ СВЯТ - Египет, Дубай, Мароко и Тунис
ГЪРЦИЯ
ПОРТУГАЛИЯ
ПОЧИВКИ ХЪРВАТИЯ
ДУБАЙ
Екзотични пътувания
ЕКЗОТИКА

Автобусна екскурзия до Егейска Турция

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ И ПОЧИВКА В МАРМАРИС

РЕЗЕРВИРАЙ
Маршрут: Варна – Бургас – Чанаккале – Троя – Айвалък – Бергама – Измир – Мармарис – река Далян – Памуккале – остров Родос – Кушадасъ -Ефес
8 дни / 7 нощувки
Дати: 01.05.2018 г. 03.10.2018 г. 17.10.2018 г.
транспорт: Автобус
цена от: 485 лв.

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ И ПОЧИВКА В МАРМАРИС с отпътуване от Варна и Бургас

Програма на екскурзията:

Отпътуване:

 • 04:00 от Варна - ул. "АНТИМ I"

 • 06:00 от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /

 • Ден 1 Варна - Чанаккале - Троя – Айвалък

  Отпътуваме към границата с Република Турция. Преминаваме през европейската и част пролива Дарданели, свързващ Мраморно и Егейско море. Ще минем през най-големия град на пролива - Чанаккале - град-свидетел на много важни битки от историята, известен с Троянската война.
  Следва посещение на:
  древния град Троя, чиито произход е възпят в митове и легенди за богове и герои, за най-прочутия войн на земята и за най-красивата жена. Ще чуете история за Троянския кон, с който гърците чрез хитрост завладяват величествения град (входния билет се заплаща по желание допълнително – 20 турски лири).
  Настаняване в хотел в района на Айвалък. Вечеря (без включени напитки). Нощувка в Айвалък.

  Ден 2 Айвалък - Бергама- Асклепион- Мармарис

  След закуска ще се отправите към Бергама.
  През този ден от екскурзията ще посетите Бергама- градът, който през древността е бил гръцки и римски културен център – Пергамон. Градът е избран от Лизимах - един от пълководците на Александър Велики - за съхраняване на неизброимите му богатства. /входния билет за Акропола се заплаща по желание допълнително - 25 турски лири+ билет за лифт 15 турски лири/. Измежду бележитите руини на Бергама ще видите: Акропола – втората по големина библиотека в античния свят, която е съхранявала над 200 000 пергаментови списъци. Светилището на Асклепий – храм на древногръцкия бог на лечението и медицината, (входния билет се заплаща по желание допълнително – 20 турски лири). Ще преминете покрай комплекса „Червената базилика“ или Къзъл Авлу, които датират от II в.сл.Хр. От тук ще продължите към Измир по посока курорта Мармарис - по път ще имате възможност да се насладите на причудливите планински пейзажи, природни каменни образувания, фабрики за турски мрамор и масиви от маслинови дървета. Привечер ще пристигнете в Мармарис, където ще се настаните в хотела от програмата за вечеря и нощувка.

  Ден 3 - Ден 5 Мармарис

  Изхранване All inclusive
  Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия по желание. Обяд. Вечеря. Нощувка.

  Ден 6 Мармарис - Кушадасъ

  След закуска ще отпътувате за Кушадасъ - един от красивите морски курорти разположен на Егейско море, наречен още „Птичият остров”, дал името на града (Kuş турски - птица; ada турски - остров). Обзорна обиколка на града. Настаняване в хотел след 14ч. Свободно време. Вечеря ( без включени напитки). Нощувка.

  Ден 7 Кушадасъ -Ефес –Къщата на Дева Мария храма на Артемида - Шириндже- хълма „Трапезата на Дявола” – Айвалък

  Закуска. Отпътуваме към древния град Ефес и къщата на Дева Мария с лечебния извор и стената на желанията. Папа Павел VI е обявил това място за второ свещено след Божи гроб в Йерусалим и затова се смята, че всеки бил на поклонение тук е половин хаджия. /входния билет се заплаща по желание допълнително– 15 турски лири /.
  Следва на посещение на древния град Ефес- град легенда, един от най-запазените древни мъртви градове, азиатска столица по време на Августовското управление - център на търговията, признат за един от петте най-важни градове в империята /входния билет се заплаща по желание допълнително – 25 турски лири/. Продълждаваме нашето пътуване в древността с посещение на останките от Храма на Артемида /не се заплаща входна такса/. Това са останките оот третото чудо на света. Той не бил построен на ефеския акропол, както например Партенонът на атинския, а в сенчеста долина на около седем километра на изток от града. Отпътуваме към селцето Шириндже, което сякаш е Кацнало сред баири, осеяни с маслини, лозя и овощни градини. Освен гръцкия дух, който все още се усеща на това място, селцето е известно с производството на вино от грозде, вишни, праскови и т.н.
  Продължаваме за град Айвалък, заобиколен от маслинови дървета, от чиито плодове се произвежда голяма част от турския зехтин. Преминаваме през града и се отправяме към остров Джунда, който е известен с типичната гръцка архитектура и бяло-сините кафенета и ресторанти. Фото пауза при хълма „Трапезата на Дявола”, от където се открива панорамна гледка към гръцкия о-в Лесбос. Вечеря (без включени напитки). Нощувка.

  Ден 8 Айвалък - о-в Джунда- Чанаккале- Къркларели- Бургас- Варна

  Закуска. Отпътуваме от Айвалък. Отпътуваме към Чанаккале от където с ферибот ще преминем пролива Дарданели , ще преминем покрай множество маслинови горички и рафинерии. Именно района на Айвалък е един от най-богатите на маслинови насаждения. Ще имаме възможност да разберем как се отглеждат маслините и как се произвежда зехтина, посещавайки рафинерия за студено пресован зехтин. Отправяме се към Дарданелите за да стъпим отново на континента Европа и да отпътуваме за България. Връщане в Бургас и Варна около полунощ.


  Настаняване и цени по про