Варна ул.” Петър Парчевич” 3
e-mail: travel@i-travel.bg
Начало За нас Контакти Skype Facebook
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Хотели в България
Почивки 2019
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ
Програми от Варна
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА
Почивки в чужбина
ИТАЛИЯ
ИСПАНИЯ
АРАБСКИ СВЯТ - Египет, Дубай, Мароко и Тунис
ГЪРЦИЯ
ПОРТУГАЛИЯ
ПОЧИВКИ ХЪРВАТИЯ
ДУБАЙ
Екзотични пътувания
ЕКЗОТИКА
GDPR - ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Прекрасна почивка на остров Евия

ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ - ОСТРОВ ЕВИЯ

РЕЗЕРВИРАЙ
Маршрут: София - Евия - Халкида - Еретрия - Атина - Делфи - Сунион – София
8 дни / 7 нощувки
Дати:
транспорт: Автобус
цена от: 515 лв.

Прекрасна автобусна екскурзия до остров Евия, Гърция

Програма на екскурзията

Ден 1

Автобусът Ви ще отпътува от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун – остров Евия / 750 км. /, където ще се настаните в хотела от програмата. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 2

През този ден, след закуска, ще се отправите за обиколка на град Еретрия. По време на посещението Ви ще имате възможност да разгледате забележителностите на града, който в античната епоха е бил вторият град на Евия след Халкида – главна морска сила с училище по философия, основано през III в. Пр Хр. от един от учениците на Платон. Ще разгледате акропола, храма, двореца и древния театър на Еретрия. Сред кипарисовите дървета се намира музеят, основан през 1991г. В него се съхраняват находки от региона, серд които са известните вази с черни фигури, както и детски играчки и бижута. В Къщата на мозайките ще видити прекрасно съхранените съкровища и добре запазени мозайки от IV в пр.Хр. След обиколката на Еретрия ще се отправите към град Халкида / 21 км / - столица на остров Евия. Халкида е сред независимите гръцки градове държави до 506 г пр.н.е, след което е превзет от атиняните. В по-късно градът е завладяван и управляван от различни нашественици като: македонци, турци, франки и венецианци. В градът се намират джамията от XV век, църквата Света Параскева, акведукта и венецианската крепост Карабабас,които ще разкрият пред Вас традициите на християни, мюсюлмани и евреи, които са живеели и работели заедно разкривайки търговски маршрути от Евия към други места по света. Предлагаме Ви възможност да се насладите на уникалните морски деликатеси във високо ценените рибни ресторанти, заради които атиняни изминават 80 км. Ще разполагате със свободно време за самостоятелни разходки, след което около 14:00 – 14:30 часа ще се върнете в хотела. Възползвайте се от възможността да прекарате останалата част от деня на невероятния плаж на остров Евия. Вечеря и нощувка.

Ден 3

Днес ,след закуска, ще имате възможност да прекарате времето си на плажа, в разходки или да се насладите на почивка.
Ако желаете да видите повече от прекрасните кътчета на остров Евия, не пропускайте да се включите в екскурзията до църквата "Свети Йоанис Росос" и градчето Лимни. По време на пътуването ще направите почивка в градчето Прокопи, чиито първи обитатели са бежанци от областта Кападокия, Мала Азия. Те донасят в Прокопи мощите на Св. Йоанис Росос (Св. Йоан Руски), свещен артефакт, почитан от християните в цяла Гърция. След като разгледате църквата, където се пазят мощите, ще се спуснете към западния бряг на Евия, за да разгледате Лимни. Градът е изключително важен и се слави с дълга морска традиция. Построен е амфитеатрално, с изглед към залива Евойкос. Ще имате възможност да се разходите из тесните калдъръмени улички, където ще се почувствате сякаш времето е спряло. Ще останете възхитени от красивите къщи, в чиито дворове разцъфват бугенвилии, а грандиозните капитански имения ще разкрият пред Вас славното минало на града. Ще можете да посетите историческия и етнографски музей, плажовете Кохили и Св. Георги или да обядвате в някоя от таверните на брега. Връщане в хотела около 17:00ч. Вечеря. Нощувка.

Ден 4

През този ден ще имате възможност да се отдадете на разходки, плаж и почивка.
Втората възможност,която Ви предлагаме е екскурзия до Атина / 80 км /. По време на посещението Ви в този невероятен исторически център, ще можете да разгледате забележителностите с местен екскурзовод. Ще видите площад “Синтагма”, Националния парк, Арката на Адриан, Храма на Зевс, Президентския дворец, Стадион “Панатинайко” (първият олимпийски стадион), след което ще посетите Акропола – Партенона (времетраене 3 часа). Свободно време. Връщане на остров Евия. Вечеря. Нощувка

Ден 5

След закуска ще разполагате със свободно време за плаж, самостоятелни разходки и почивка. Вечеря. Нощувка

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж или по желание, отпътуване за нос Сунион / 145 км /. Тук в най – южната част на Атика, древните елини са избрали да почетат бога на морето, като са построили огромния храм на Посейдон. Мястото е величествено – назъбената скала се извисява на 60 метра височина и открива гледка към лазурните води на входа на Сароническия залив. При ясно време на изток се виждат Цикладските острови Кеа, Китос и Серифос. Гледката от върха е смайваща. Земните маси на запад рязко се открояват на фона на косо падащата светлина на късното следобедно слънце: вижда се по-голямата част от остров Егина, а зад него са планините на Пелопонес. От тук можете да се насладите на морето и островите. Гледката от морето към носа ( наречен от Омир „свещения нос„) и към огромния храм предизвиква радост и благоговение у гърците: при вида на храма те знаят, че са близо до дома. Въпреки, че отдалеч колоните изглеждат искрящо бели на слънцето, отблизо се вижда, че те са изработени от сив мрамор, донесен от близката Агрилеса и имат 16 канелюри, вместо обичайните 20. Днес тази постройка е една от най-често сниманите в Гърция. Връщане в хотела около 19:30 часа. Вечеря. Нощувка.

Ден 7

След закуска ще разполагате със свободно време за плаж и почивка или по желание можете да се включите в екскурзия до манастира "Св. Никола" и посещение на петъчния пазар в Амаринтос. Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Последен ден от почивката Ви на остров Евия. След закуска ще отпътувате за България, като вечерта ще пристигнете в София.


дата на отпътуване цена на човек в двойна стая дата на отпътуване цена на човек в двойна стая
06.06.2015 570 лева 25.07.2015 700 лева
13.06.2015 570 лева 22.08.2015 625 лева
20.06.2015 570 лева 29.08.2015 625 лева
27.06.2015 625 лева 05.09.2015 530 лева
04.07.2015 625 лева 12.09.2015 530 лева
11.07.2015 700 лева 19.09.2015 530 лева
18.07.2015 700 лева 26.09.2015 515 лева


Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*,

 • 7 нощувки със закуски и вечери във френския хотел Grand Bleu Sea Resort https://www.grandbleu-hotel.com

 • вино и вода по време на вечерите

 • безплатно ползване на шезлонги и чадъри на плажа

 • Посещение на град Еретрия

 • Екскурзията до столицата Халкида

 • медицинска застраховка с асистанс

 • екскурзовод от фирмата организатор

 • Цената НЕ включва:

 • Екскурзията до Атина с местен екскурзовод при минимум 20 туриста– 25 евро

 • Входни такси на музеи : Акропол - 12 евро,

 • Екскурзия до църквата Свети Йоанис Росос и Лимни -при минимум 20 туриста – 15 евро

 • Екскурзия до нос Сунион и Храма на Посейдон - при минимум 20 туриста – 25 евро

 • Вход за археологическото пространство – 4 евро

 • екскурзия до манастира "Св. Никола" и посещение на петъчния пазар в Амаринтос: 10 евро (при минимум 10 участника)

 • Доплащане за застраховка на лица: от 65 г до 70 – 5 лв; от 70 до 75 г – 7 лв; над 75 г – 15 лв; • Уеб Дизайн: ПроСтудио