Варна ул.” Петър Парчевич” 3
e-mail: travel@i-travel.bg
Начало За нас Контакти Skype Facebook
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Хотели в България
Почивки 2017
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ
Програми от Варна
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ
КОЛЕДА
НОВА ГОДИНА
Почивки в чужбина
ГЪРЦИЯ
ХОТЕЛИ В ГЪРЦИЯ
ИСПАНИЯ
ПОРТУГАЛИЯ
ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ ХЪРВАТИЯ
ЕГИПЕТ
ДУБАЙ
Екзотични пътувания
ЕКЗОТИКА

Прекрасна почивка в Италия от Варна

ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ, ОСТРОВ СИЦИЛИЯ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

РЕЗЕРВИРАЙ
Маршрут: Варна – Катания – Чефалу – Ериче – Сегеста – Етна – Таормина – Палермо – Катедралата в Монреале – Селинунт – Мазара дел Вало – Катания – Варна
8 дни / 7 нощувки
Дати:
транспорт: Самолет
цена от: 560 лв.

Почивка в Италия - остров Сицилия

Супер LAST MINUTE за 14.10.2016 цени от 560 лева!

Остров Сицилия перлата на Средиземноморието
Остров Сицилия е сред водещите туристически дестинации в света. Той е изключително популярен сред всички европейци, а за мнозинството от италианците е любимо място за прекарване на лятната отпуска. Островът се лави като едно от най-слънчевите и приветливи кътчета на континента. Притежава много красива архитектура, екзотична природа, прекрасни плажове, вкусна и здравословна южняшка кухня и всичко необходимо за една мързелива лятна отпуска без никаква динамика и бързане.

Програма на почивката Ви на остров Сицилия с полет от Варна

Ден 1 Варна - Катания

Отпътуване от летище Варна за Сицилия с директен чартърен полет. Кацане на летището в Катания. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Чефалу

Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия до Чефалу.
Отпътуване от хотела с автобус до град Чефалу. Чефалу е малко китно рибарско селище, което е запазило своята автентичност. Дългата централна улица се пресича от десетки по-малки тесни странични улички, чиито срещуположни, боядисани в светли тонове къщи, са толкова близко, че живущите спокойно могат да си подават предмети през прозорците. Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия „Дуомо“ и величествената норманска катедрала от 12 в. Недалеч от катедралата се намира музеят „Мандралиска“. Интерес представлява и т.н. „лаватойо“ – място за пране от времето на норманите, които използвали течащата река за изграждането на няколко малки басейна и каменни прагове, където да е удобно да се пере.

Ден 3 Ериче - Сегеста

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Ериче и Сегеста.
След закуска, отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия.
Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещи улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастир редом с обикновени домове, ресторанти, дори банката и полицията – абсолютно всичко е от дялан камък.
Основни забележителности тук са катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в., намираща се на мястото на Ерикс – крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време.
Следобед отправяне към археологическата зона на Сегеста за посещение на древния дорийски храм и античния театър. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней елините. В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм (426-416 пр.Хр.) от кафеникав камък, заобиколен от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. Хр. Местата за зрителите са разположени стъпаловидно по хълма, известен като Монте Барбаро, на 305 метра над морското равнище. През летните вечери тук се изнасят представления.

Ден 4 Етна и Таормина

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Етна и Таормина.
Отпътуване от хотела рано сутрин, след закуска.
Изкачване с автобус до 1924 м. н. в. по склоновете на най-високия действащ вулкан в Европа - Етна. Свободно време с възможност за разходка до страничните кратери „Силвестри”, които са били активни до 1986 г., и където могат да се купят сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да се дегустира мед от Дзаферана или ракията „Огънят на Етна”. По желание и срещу допълнително заплащане на място може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на височина около 2900 м. н. в. с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия).
Билет за въжени лифт и джипове – 62 евро/ 40 евро (за туристи от 4 до 12 г.)
Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки. На място може да се наеме топло яке (3 евро).
Отпътуване за Таормина. При пристигане автобусът остава в подножието на града, а туристите се придвижват до центъра с вътрешен безплатен шатъл. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Свободно време с възможност за посещение на гръцкия театър от III в. пр. Хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос. Самостоятелно могат да се разгледат останките от римския одеон, Градския парк, привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” – любимо място на Лиз Тейлър, площад „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтанът „Четирите фонтана”, който е символ на града. Също така има богат избор на прекрасни магазинчета за сладолед (джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири.
Вход за гръцкия театър в Таормина: 8 евро.

Ден 5 Палермо – Катедралата в Монреале

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. Ранно отпътуване от хотела.
По желание и при предварителна заявка: Полудневна екскурзия до Палермо и Монреале.
Туристическа програма в столицата на Сицилия, град Палермо. В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации - от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище "Куатро Канти", непосредсвено до него се намира "Пиаца Претория" с "Фонтана на срама", зад сградата на Общината е разположена църквата "Марторана", където фрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До "Марторана" се намира църквата "Свети Каталдо" – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура. Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари - ярък, жив спектакъл, пълен с викове.
Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод - изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет. Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!

Ден 6 Селинунт – Мазара дел Вало

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Селинунт и Мазара дел Вало.
Посещение на прекрасните останки от гръцкия период в Сицилия. Археологическият комплекс Селинунт представлява древна гръцка колония, основана през 650 г. пр. Хр. и е разделен на четири зони: акропол с обществени и религиозни сгради, древен град с останките от различни домове, източни храмове, които ни дават представа за богатството и важността на това гръцко селище през 6 в. пр.Хр. и светилище на Малофорос, посветено на богинята на плодородието и земеделието Деметра. По време на обиколката с екскурзовод се посещава акропола и източните храмове, от където се открива невероятна гледка към прекрасния морски бряг.
След кратка почивка, се продължава към Мазара дел Вало – град, известен с традициите си в рибилова. Той е основан от финикийците и както много градове в Сицилия, историята му е белязана от гръцки, римски, арабски и нормански завоевания. В древността е бил важно пристанище и все още е главен риболовен град. Пристанището му разполага с най-големия флот от риболовни плавателни съдове в Италия. Площадът на Републиката (Piazza della Repubblica) се намира в центъра на града, изпълнен с барокови постройки като Епископския дворец, катедралата и статуята на Сан Вито. Входната такса за археологическата зона в Селинунт: 6 евро.

Ден 7

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание и предварителна заявка: полудневна екскурзия "Духът на Сицилия".
Тази екскурзия ще ви отведе до планинските релефи на Мадоние, със своите върхове, достигащи почти 2000 м надморска височина. Малките сицилиански селца, изградени от варовици са кацнали на голи хълмове и изглеждат все едно са излезли от сънищата. През закътаните малки улички старите хора заглеждат непознатите с любопитство, но не и недружелюбно. Ще се насладите на интересна панорама с постоянно променящи се сцени: Тиренско море, западния бряг на Палермо и не на последно място Еолийските острови. Докато се наслаждавате на великолепната гледка към планините и брега, ще имате възможност да усетите духа на ежедневния живот на малките сицилиански села.
Отпътуване от хотела около 14 часа часа към сърцето на природен парк Parco delle Madonie. Първата спирка е на светилището в Джибилмана, заобиколено от невероятна средиземноморска растителност. След това продължавате към малкото селище Кастелбуоно за да посетим замъка на семейство Вентимилия, където се намира уникален древен Палатински параклис. След посещението на замъка може да се насладите на дегустация (безплатно) на типични сицилиански вкусотии и специалитети в една от най-добрите и световно известни сладкарници FIASCONARO. Връщане в хотела.
Входна такса за замъка на семейство Вентимиля: 4 евро.

Ден 8 Катания - Варна

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет. Пристигане на летище ВарнаSanta Lucia 3* - Цена на човек в лева при настаняване на база закуска и вечеря

Период Човек в двойна стая
14.10.2016 560 лева икономична стая
14.10.2016 940 лева стандартна стая

 • Веднъж седмично сицилианска вечер - включена в цената

 • Веднъж седмично галавечеря с музика - включена в цената

 • Обяд - цена на човек за целия престой - Цена 86 лева

 • Стая с гледка към морето - цена на човек за целия престой - Цена 60 лева


 • Fiesta Garden Beach 4* / Fiesta Athenee Palace 4* - Цена на човек в лева при настаняване на база закуска и вечеря

  Период Човек в двойна стая
  14.10.2016 1170 лева

 • Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна - включена в цената

 • Спорт: тенис на корт (през деня), бока, миниголф, плажен волейбол, стрелба с лък, водна аеробика - включена в цената

 • Анимация - пианобар, шоу програми, музика и танци - включена в цената

 • Дискотека на открито от юни до септември - включена в цената

 • Веднъж седмично - сицилианска вечер с типична сицилианска кухня и фолклорна програма; Миниклуб, детска площадка за деца от 4 до 12 г.- включена в цената

 • Обяд - цена на човек за целия престой - Цена 230 лева

 • All Inclusive - цена на човек за целия престой - Цена 290 лева

 • Стая с гледка към морето - цена на човек за целия престой - Цена 190 лева


 • Acacia Resort 4* LUX - Цена на човек в лева при настаняване в Superior стаи на база закуска и вечеря

  Период Човек в двойна стая
  14.10.2016 1270 лева

 • Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна в периода 12.05 - 06.10 - включена в цената

 • Ползване на игрища за тенис, волейбол, футбол, миниголф, фитнес уреди на открито - включена в цената

 • Детски клубм; Вечерна анимация - ежедневно пиано-бар;
  Сицилианска вечер с фолклорна програма и типични сицилиански ястия - включена в цената

 • Oбяд - цена на човек за целия престой (Не се предлага сух пакет по време на екскурзиите!) - Цена 360 лева

 • Стая с гледка към морето - цена на човек за целия престой - Цена 125 лева (от 2 до 11 г.)/ 250 лева (от 12 г.)

 • Стая с гледка към морето - доплащане за 3-ти възрастен за целия престой - Цена 187,50 лева

 • Стая с изглед към басейна - цена на човек за целия престой - Цена 82,50 лева (от 2 до 11 г.)/ 165 лева (от 12 г.)

 • Стая с изглед към басейна - доплащане за 3-ти възрастен за целия престой - Цена 123,75 лева


 • Цената включва:

 • Самолетен билет Варна - Катания - Варна за директен чартърен полет с авиокомпания "Mistral Air" с включени летищни такси

 • Багаж: чекиран до 15 кг. и ръчен до 5 кг. с размери 55х35х25 см

 • Трансфер летище - хотел - летище

 • 7 нощувки в избрания от Вас хотел

 • Wi-Fi интернет

 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

 • Представител на туроператора, владеещ български език, за целия престой

 • Цената НЕ включва:

 • Горивна такса - обявява се 21 дни преди полета и стойността ѝ зависи от промяна на цената на горивото или съотношението долар/евро спрямо 27.10.2015 г.

 • Общинска такса (ако има такава) - заплаща се на рецепция и се определя едностранно от местната общинска администрация

 • Допълнителни екскурзии;

 • Разходи от личен характер

 • Допълнителни екскурзии:

 • Полудневна екскурзия до Чефалу на български език при минимум 20 записани туристи - Цена от 15 евро (от 2 до 11 г.)/30 евро (от 12 г.)

 • Целодневна екскурзия до Ериче и Сегеста на български език при минимум 20 записани туристи - Цена от 24 евро (от 2 до 11 г.)/48 евро (от 12 г.)

 • Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език при минимум 20 записани туристи - Цена от 35 евро (от 2 до 11 г.)/70 евро (от 12 г.)

 • Целодневна екскурзия до Палермо и Монреале на български език при минимум 20 записани туристи - Цена от 25 евро (от 2 до 11 г.)/50 евро (от 12 г.)

 • Целодневна екскурзия Селинунте и Мадзара дел Вало - минимум 20 записани туристи - Цена от 21 евро (от 2 до 11 г.)/42 евро (от 12 г.)

 • Полудневна екскурзия "Духът на Сицилия" с дегустация на известните сладки FIASCONARO - минимум 20 записани туристи- Цена от 15 евро (от 2 до 11 г.)/30 евро (от 12 г.)

 • Пакет от 4 екскурзии (Етна и Таормина, Палермо и Монреале, Селинунт и Мазара дел Вало, Ериче и Сегеста) - Цена от 95 евро (от 2 до 11 г.)/190 евро (от 12 г.)

 • Пакет от 5 екскурзии (Чефалу, Етна и Таормина, Палермо и Монреале, Селинунт и Мазара дел Вало, Ериче и Сегеста) - Цена от 105 евро (от 2 до 11 г.)/210 евро (от 12 г.)

 • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

 • Условия за резервация:

 • Депозит - 300 лв. на турист

 • Доплащане - до 21 дни преди датата на отпътуване.

 • Анулации:

 • до 61 дни преди датата на полета: без неустойка;

 • от 60 до 31 дни: 100 лв.;

 • от 30 до 22 дни: 300 лв.;

 • под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума.

 • Полетно разписание Bulgarian Air Charter:

 • 07.10. - Варна - Катания 09:00 - 10:20

 • 14.10. - Катания - Варна 13:40 - 17:10


 • 14.10. - Варна - Катания 11:30 - 12:50

 • 21.10. - Катания - Варна 13:40 - 17:10 • Уеб Дизайн: ПроСтудио