Почивка в слънчева Гърция, остров Крит

ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ - ОСТРОВ КРИТ
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Транспорт
Самолет
Маршрут
София - Крит - София
Програма
Допълнителни услуги
Обадете ни се сега
052 97 41 42

Програма

Почивка в Гърция - остров Крит

Не пропускайте възможността да опознаете най-големия гръцки остров – Крит, от който преди 4000 г. тръгва историята на европейската цивилизация. Всяка година това невероятно кътче привлича хиляди туристи с мекия си климат и чиста природа. Ще останете пленени от типичният критски пейзаж - високи планини и хълмове, покрити с маслинови гори, безкрайни плажове, живописни градчета-курорти и малки типични селца, в които сякаш времето е спряло.

Програма на почивката Ви на остров Крит

Ден 1

Пътуването Ви до остров Крит започва със среща на летище София с представител на фирмата туроператор и изпращане на групата с полет до Хераклион. На острова ще Ви посрещне представител от фирмата-партньор. Следва трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел. След като се настаните ще бъде проведена информационна среща за представяне на допълнителните екскурзии и мероприятия, които сте записали в България или които можете да заявите на място. Вечеря и нощувка.

Ден 2 - Ден 7

През тези дни от почивката Ви на остров Крит, след закуска ще имате възможност самостоятелно да организирате времето си и да се отдадете на почивка или самостоятелни разходки и забавления.
Предоставяме Ви възможност да опознаете този невероятен остров като се включите в допълнителните екскурзии, които сме организирали за Вас.

 • Среща с Крит
  Нашият остров предлага много повече от слънце и море.
  Тази екскурзия Ви отвежда до места, далеч от основните туристически курорти в Крит, останали непокътнати от съвременната цивилизация. Един поглед отвътре на истинския селски живот ще ви запознае с хората, техните навици и заобикаляща среда. Възхитете се на красотата на планините и долините и доловете гостоприемството на автентичните селски жители.
  Ще преминем през много малки селца, всяко от които предлага своя чар. Ще посетим останки от стари църкви, пещери, извори и много още (в зависимост от това, коя част на острова се посещава).
  Природата предлага толкова много красота и разнообразие от билки – цветя и растения. Обядът е в местна таверна с известни гръцки специалитети.
  Този тур ви дава възможност да надникнете извън туристическите места в Крит.
  Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, шапка, слънцезащитен крем, фотоапарат
  Спирка в Аролитос: 40 мин.
  Спирка в Аногиа: 1 час
  Спирка в Аксос: 2 часа
  Спирка във Фоделе: 40 мин.
  Връщане в хотелите: 18:00 – 19:30 ч

 • Остров Криси
  Един незабравим круиз от Йерапетра до най-южния остров в Средиземно море.
  Приятна екскурзия с кораб в Либийско море с продължителност около 45 мин. ви отвежда до остров Криси, известен с уникалната си „дива“ красота. След слизане на сушата следвайте пътеката през кедровата гора към „златния плаж“ с бели пясъци, тюркоазени води, пурпурни раковини и вкаменелости. Идеално място за почивка, плуване и гмуркане. Може да обядвате в някоя от таверните.
  Моля, уважавайте околната среда докато се наслаждавате на нейните красоти!
  Има такса за ползване на шалтета.
  Не забравяйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, фотоапарат, сандвичи.
  Отплаване от Йерапетра: 10:30 ч.
  Продължителност на пътуването: 1 час
  Отплаване от Криси: 16:00часа (17:00 пристигане в пристанището Йерапетра)
  Връщане в хотелите: 18:00-19:30 ч.

 • Кносос – Ираклион – целодневна екскурзия
  Екскурзия, разкриваща тайните и живота на Минойската цивилизация. Връщане назад към античната история на Крит. Посетете първият в Европа Дворец. Докато вървите по тесните коридори на лабиринта ще имате възможността да видите всички образци и символите на прогреса и културно развитие в Крит отпреди 4000 години, както и да почувствате мистичното доказателство на минойското великолепие. Митовете оживяват след посещение на Двореца на Цар Минос в Кносос. Следва екскурзия до красивия град Ираклион, столица на о-в Крит. Посещават се много забележителности – наскоро реставрираната венецианска крепост, известните фонтани Morosine, красивата реставрирана Loggia, също така множество магазини и кафенета.
  Не забравяйте да вземете с вас: удобни обувки, фотоапарат.
  Посещение на Кносос с екскурзовод – 1,5 часа
  Разглеждане на Ираклион с екскурзовод – 40 мин.
  Свободно време в Ираклион – 2 – 2,30 часа
  Връщане в хотелите – 16:00 – 17:30 ч.

 • Остров Спиналонга
  Най-популярната екскурзия - мини круиз в спокойните води на Mirabello Gulf до остров Спиналонга.
  Срещу бреговете на Елунда се намират призрачните останки от венециански укрепления и изоставени казарми, почти непокътнати през вековете. Венецианската крепост на Спиналонга е една от най-важните в Крит, която никога не е била превземана по време на турската инвазия.
  Обиколка с екскурзовод Ви запознава с тъжната съдба на острова. Корабът отплава към залива Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд. В ранния следобед се отправяте към живописния град Агиос Николаос, където може да се насладите на чаша кафе в някое от уличните кафенета по брега на езерото в центъра на града преди да се отправите обратно към хотела.
  Не забравйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, фотоапарат.
  Отпътуване от пристанищете в Агиос Николаос – 10:00 ч.
  Пътуване от Агиос Николаос до о-в Спиналонга с кораб – 1 час
  Обиколка на острова с екскурзовод – 1.5 часа
  Ориентировъчна цена: 55 евро Цената не включва входни такси 2 евро

 • Аква Парк
  Посетете един от най-известните гръцки аква паркове, предлагащ разнообразие от огромни водни пързалки, бавни реки, басейни с вълни и още много, приканващи Ви към едно уникално изживяване и истинско забавление. Отдъхнете под горещото слънце и открийте възможностите за забавление, предлагани от аквапарка.
  Най-добрия начин да избягате от лятната жега!
  Не забравяйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, шапка, хавлия за плаж, фотоапарат.

 • Сафари 4Х4
  Идеалната екскурзия за всички авантюристи, водена от експерти по активен туризъм – открийте естествените красоти и скрити тайни в критските планини, каньони и кристално чисти води. Шофиране по асфалтирани и неасфалтирани пътища през планински местности със спиращи дъха гледки и опустели селища, всичко това ще Ви запознае с местните бит и традиции. Ще Ви отведем до непознати места, които не може да откриете на никоя карта или пътеводител. Комбинация от дива природа, прашни пътеки, освежаващо плуване и обяд (включен) в местна таверна.
  Опитайте от истинския Крит по един различен начин
  Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезашитен крем, бански, фотоапарат.

 • Проломът Самария
  Една вълнуваща екскурзия за тези, които обичат разходки и имат авантюристичен дух.
  Посетете най-дългият (18 км.) и красив пролом в Европа. След впечатляващо пътуване по северния бряг на Хания през Белите планини до Платото Омалос най-накрая се изправяте пред предизвикателството: съпроводени от екскурзовод ще преминете през невиждана красота и ще видите различни пейзажи! Тук ще откриете критската флора и фауна. Това приключение завършва при Либийско море, в Агиа Румели: непокътнато рибарско селище, където ще може да поплувате в морето, да обядвате, след което с ферибота да продължите до бреговете на Chora Sfakion или Sougia. Връщане по хотелите с автобус.
  Целодневна екскурзия, предлагаща уникални природни контрасти между северната и южната част на острова, планински местности и море. Задължително е да се изживее по време на престоя Ви в Крит!
  Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, слънцезащитен крем, шапка, бански, хавлия за плаж, вода (може да си напълните в пролома), сандвичи.
  Кратка почивка край Ретимно – 20 мин.
  Прекосяване на пролома – 5-6 часа
  Свободно време в Агиа Румели – 1.5 часа
  Пътуване с лодка от Агиа Румели до Chora Sfakion – отплаване в 17:00 и акостиране в 18:00
  Кратка почивка край Ретимно – 20 мин.
  Връщане в хотелите – 22:00 – 23:00

 • Аркади-Ретимно-Хания-Западен Крит
  Тази целодневна екскурзия Ви отвежда до манастира в Аркади, разположен на високо плато с красива гледка към морето. Тук са написани едни от най-трагичните и героични страници в историята на острова. Съпротивата срещу турската окупация достига своята кулминация през 1866 год., когато приблизително 1000 критяни намират тук убежище и вместо да се предадат, те извършват масово самоубийство като взривяват склад за барут. Ще разгледаме манастира и малък музей, където се съхраняват много впечатляващи реликви от масовото унищожение през 1866 год.
  Пътувайки по северозападното крайбрежие пристигаме в Хания, бившата столица на острова и най-атрактивния град в Крит. Следва разходка по чаровните тесни улички в старата част на града, посещение на „ориенталския“ пазар. Тук ще откриете разнообразие от кожени изделия и сувенири от фолклора на Крит.
  Всободно време за обяд в таверна до венецианското пристанище.
  По пътя обратно към хотела спираме в Ретимно. Посещаваме венецианската част на града с извиващите се тесни улички, венецианскта крепост Fortezza, турски минарета, фонтани, потапяме се в местната история. Насладете се на чаша кафе в някое от крайбрежните кафенета.
  Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезащитен крем, фотоапарат
  Спирка в Аркади – 1 час
  Организирано разглеждане на Хания – 40 мин.
  Свободно време в Хания – 2 часа
  Ретимно – 1 час
  Връщане в хотелите – 18:30 – 20:30 часа

 • Грамвуса
  За тези, които обичат слънцето и природните красоти, предлагаме впечатляваща екскурзия на полуостров Грамвуса в северозападната част на Хания. Това е уникално формирование от канари и надвиснали над морето скали, подслон за много защитени видове. Предизвикателно изкачване (137 метра) до венецианската крепост, построена за да охранява входа към Kissamos Golf, ви приканва да се насладите на панорамната гледка. След това, опознайте красивата лагуна Балос със спокойните си води и позлатени раковини.
  Разходете се в плитките, топли води или се отпуснете, съзерцавайки спиращите дъха природни красоти.
  Не се колебайте да посетите едно от най-красивите и най-често фотографирани места на острова!
  Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезащитен крем, бански, фотоапарат
  Отпътуване от пристанището в Кастели: 10:15 ч.
  Плаване от Кастели до Грамвуса с лодка: 1 час
  Престой в Грамвуса: 3 часа
  Пътуване от Грамвуса до Балос: 15 мин.
  Престой в Балос: 2.5 часа
  Пътуване от Балос до Кастели: 45 мин.
  Връщане в хотелите: 19:00 – 20:00 ч.

 • Критска вечер
  Вечер, изпълнена с много забавление в традиционно селище в планината. Опитайте местната кухня (сервира се храна и неограничено количество вино), насладете се на програма, изпълнена с разнообразна традиционна музика, танци и песни от всички кътчета на Гърция. Танцьори в колоритни костюми и музиканти ще изпълнят на живо за вас традиционните “lyre” и “bouzouki”. Не се колебайте да изучите някои от стъпките на сцената. Само там ще Ви научат на автентичния критски танц.
  Почувствайте се като истински критяни...
  Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, фотоапарат
  Пристигане в Анополис: 19:00 ч.
  Отпътуване от Анополис: 22:30-23:00 ч.
  Връщане в хотелите: 23:30-24:30 ч.
  Приблизителна цена: 57 евро
  Цената включва: вечеря и вино

 • Цeлодневна екскурзия до Санторини
  Невероятен еднодневен круиз до легендарния „Атлантис“. Санторини е магически остров, смятан за един от най-живописните в цялото Средиземноморие, предлагащ несравнима красота на фона на вулканичния терен. Насладете се на уникалните гледки на необятното Егейско море, наблюдавани от боядисаните в бяло селища, извисяващи се над вулканичните скали и открийте археологическите разкопки на острова, погребани под лава - егейският Помпей. Насладете се на един цял ден и си подарете уникалната възможност да опознаете още един гръцки остров.
  Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, фотоапарат, слънцезащитен крем.
  Отплаване от пристанището в Ираклион или Ретимно за Санторини – 2.5 – 3.5 часа продължителност
  Санторини – 5-6 часа
  Връщане на пристанището в Ираклион или Ретимно – 20:00 – 21:00 часа
  Връщане в хотелите – 21:30 – 23:00 часа
  Ориентировъчна цена: 135 евро Цената включва: лодка от пристанището до о.Санторини и обратно, и екскурзия на острова, която е на руски език.
  Цената не включва: трансфер от хотела до пристанището и обратно. За района от Ираклион до Малия цената на трансфера е около 13 евро на човек.

 • Ден 8

  След закуска предстои освобождаване на хотела. Ще разполагате с кратко свободно време, през което за последно да се насладите на невероятната атмосфера на остров Крит. Организиран трансфер до летището в Хераклион за полет до София. Завръщане в България.


  Забележка
  Възможни са промени в програмата и последователността на провеждане на допълнителните мероприятия по дни.


  За Вашето удобство по време на почивката Ви на остров Крит, препоръчваме следните хотели:

  Посочените цени са с включени отстъпки за ранни записвания до 30.04.2015

 • Miramare Hotel 2*

 • Цени на стандартна стая на база нощувка и закуска


  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 269 eur
  29.08. 301 eur
  05.09.; 12.09.; 19.09. 277 eur
  26.09. 269 eur
  03.10. 249 eur

 • Хотел Agrabella 3*

 • Цени на стандартна стая на база нощувка със закуска и вечеря


  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 266 eur
  06.06. 273 eur
  13.06. 291 eur
  29.08. 309 eur
  05.09. 304 eur
  12.09.; 19.09. 274 eur
  26.09. 272 eur
  03.10. 266 eur

 • Хотел Ilios 3* (или подобен)

 • Цени на стандартна стая с пакет All Inclusive


  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 299 eur
  06.06. 336 eur
  13.06. 351 eur
  29.08. 351 eur
  05.09.;12.09. 351 eur
  19.09. 314 eur
  26.09. 299 eur
  03.10. 299 eur

 • Хотел Semiramis 4* остров Крит

 • Цени на стандартна стая с пакет All Inclusive


  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 331 eur
  06.06. 331 eur
  13.06. 384 eur
  29.08. 423 eur
  05.09. 423 eur
  12.09.;19.09.;26.09. 331 eur
  03.10. 331 eur

 • Хотел Eri Beach 4* остров Крит

 • Цени на стандартна стая с пакет All Inclusive

  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 410 eur
  06.06.; 13.06. 429 eur
  29.08. 472 eur
  05.09.;12.09.;19.09. 429 eur
  26.09. 410 eur
  03.10. 361 eur

  В цената са включени:

 • Самолетен билет за чартърен полет София – Ираклион – София.

 • Посрещане на летище Ираклион от представител на фирмата-партньор

 • Трансфер: летище-хотел-летище.

 • 7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел.

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

 • В цената не са включени:

 • Летищни такси - 90 Евро на човек/дете към 28.01.2015.

 • Допълнителни екскурзии.

 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
  Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
  Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.

 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5.75 евро за 8 дни; от 75 до 80 г.: 15.15 евро за 8 дни.

 • Условия за записване:
 • Офертата е валидна за всички възрасти!!!

 • Депозит от 50% от стойността на пакета на възрастен/дете.

 • Доплащане до 100% - 1 месец преди датата на заминаване

 • Допълнителни услуги

  В цената са включени:

 • Самолетен билет за чартърен полет София – Ираклион – София.

 • Посрещане на летище Ираклион от представител на фирмата-партньор

 • Трансфер: летище-хотел-летище.

 • 7 нощувки на съответната база в избрания от Вас хотел.

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

 • В цената не са включени:

 • Летищни такси - 90 Евро на човек/дете към 28.01.2015.

 • Допълнителни екскурзии.

 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
  Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
  Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.

 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5.75 евро за 8 дни; от 75 до 80 г.: 15.15 евро за 8 дни.

 • Условия за записване:
 • Офертата е валидна за всички възрасти!!!

 • Депозит от 50% от стойността на пакета на възрастен/дете.

 • Доплащане до 100% - 1 месец преди датата на заминаване

 • Почивка в Гърция - остров Крит

  Не пропускайте възможността да опознаете най-големия гръцки остров – Крит, от който преди 4000 г. тръгва историята на европейската цивилизация. Всяка година това невероятно кътче привлича хиляди туристи с мекия си климат и чиста природа. Ще останете пленени от типичният критски пейзаж - високи планини и хълмове, покрити с маслинови гори, безкрайни плажове, живописни градчета-курорти и малки типични селца, в които сякаш времето е спряло.

  Програма на почивката Ви на остров Крит

  Ден 1

  Пътуването Ви до остров Крит започва със среща на летище София с представител на фирмата туроператор и изпращане на групата с полет до Хераклион. На острова ще Ви посрещне представител от фирмата-партньор. Следва трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел. След като се настаните ще бъде проведена информационна среща за представяне на допълнителните екскурзии и мероприятия, които сте записали в България или които можете да заявите на място. Вечеря и нощувка.

  Ден 2 - Ден 7

  През тези дни от почивката Ви на остров Крит, след закуска ще имате възможност самостоятелно да организирате времето си и да се отдадете на почивка или самостоятелни разходки и забавления.
  Предоставяме Ви възможност да опознаете този невероятен остров като се включите в допълнителните екскурзии, които сме организирали за Вас.

 • Среща с Крит
  Нашият остров предлага много повече от слънце и море.
  Тази екскурзия Ви отвежда до места, далеч от основните туристически курорти в Крит, останали непокътнати от съвременната цивилизация. Един поглед отвътре на истинския селски живот ще ви запознае с хората, техните навици и заобикаляща среда. Възхитете се на красотата на планините и долините и доловете гостоприемството на автентичните селски жители.
  Ще преминем през много малки селца, всяко от които предлага своя чар. Ще посетим останки от стари църкви, пещери, извори и много още (в зависимост от това, коя част на острова се посещава).
  Природата предлага толкова много красота и разнообразие от билки – цветя и растения. Обядът е в местна таверна с известни гръцки специалитети.
  Този тур ви дава възможност да надникнете извън туристическите места в Крит.
  Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, шапка, слънцезащитен крем, фотоапарат
  Спирка в Аролитос: 40 мин.
  Спирка в Аногиа: 1 час
  Спирка в Аксос: 2 часа
  Спирка във Фоделе: 40 мин.
  Връщане в хотелите: 18:00 – 19:30 ч

 • Остров Криси
  Един незабравим круиз от Йерапетра до най-южния остров в Средиземно море.
  Приятна екскурзия с кораб в Либийско море с продължителност около 45 мин. ви отвежда до остров Криси, известен с уникалната си „дива“ красота. След слизане на сушата следвайте пътеката през кедровата гора към „златния плаж“ с бели пясъци, тюркоазени води, пурпурни раковини и вкаменелости. Идеално място за почивка, плуване и гмуркане. Може да обядвате в някоя от таверните.
  Моля, уважавайте околната среда докато се наслаждавате на нейните красоти!
  Има такса за ползване на шалтета.
  Не забравяйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, фотоапарат, сандвичи.
  Отплаване от Йерапетра: 10:30 ч.
  Продължителност на пътуването: 1 час
  Отплаване от Криси: 16:00часа (17:00 пристигане в пристанището Йерапетра)
  Връщане в хотелите: 18:00-19:30 ч.

 • Кносос – Ираклион – целодневна екскурзия
  Екскурзия, разкриваща тайните и живота на Минойската цивилизация. Връщане назад към античната история на Крит. Посетете първият в Европа Дворец. Докато вървите по тесните коридори на лабиринта ще имате възможността да видите всички образци и символите на прогреса и културно развитие в Крит отпреди 4000 години, както и да почувствате мистичното доказателство на минойското великолепие. Митовете оживяват след посещение на Двореца на Цар Минос в Кносос. Следва екскурзия до красивия град Ираклион, столица на о-в Крит. Посещават се много забележителности – наскоро реставрираната венецианска крепост, известните фонтани Morosine, красивата реставрирана Loggia, също така множество магазини и кафенета.
  Не забравяйте да вземете с вас: удобни обувки, фотоапарат.
  Посещение на Кносос с екскурзовод – 1,5 часа
  Разглеждане на Ираклион с екскурзовод – 40 мин.
  Свободно време в Ираклион – 2 – 2,30 часа
  Връщане в хотелите – 16:00 – 17:30 ч.

 • Остров Спиналонга
  Най-популярната екскурзия - мини круиз в спокойните води на Mirabello Gulf до остров Спиналонга.
  Срещу бреговете на Елунда се намират призрачните останки от венециански укрепления и изоставени казарми, почти непокътнати през вековете. Венецианската крепост на Спиналонга е една от най-важните в Крит, която никога не е била превземана по време на турската инвазия.
  Обиколка с екскурзовод Ви запознава с тъжната съдба на острова. Корабът отплава към залива Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд. В ранния следобед се отправяте към живописния град Агиос Николаос, където може да се насладите на чаша кафе в някое от уличните кафенета по брега на езерото в центъра на града преди да се отправите обратно към хотела.
  Не забравйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, фотоапарат.
  Отпътуване от пристанищете в Агиос Николаос – 10:00 ч.
  Пътуване от Агиос Николаос до о-в Спиналонга с кораб – 1 час
  Обиколка на острова с екскурзовод – 1.5 часа
  Ориентировъчна цена: 55 евро Цената не включва входни такси 2 евро

 • Аква Парк
  Посетете един от най-известните гръцки аква паркове, предлагащ разнообразие от огромни водни пързалки, бавни реки, басейни с вълни и още много, приканващи Ви към едно уникално изживяване и истинско забавление. Отдъхнете под горещото слънце и открийте възможностите за забавление, предлагани от аквапарка.
  Най-добрия начин да избягате от лятната жега!
  Не забравяйте да вземете с Вас: бански, слънцезащитен крем, шапка, хавлия за плаж, фотоапарат.

 • Сафари 4Х4
  Идеалната екскурзия за всички авантюристи, водена от експерти по активен туризъм – открийте естествените красоти и скрити тайни в критските планини, каньони и кристално чисти води. Шофиране по асфалтирани и неасфалтирани пътища през планински местности със спиращи дъха гледки и опустели селища, всичко това ще Ви запознае с местните бит и традиции. Ще Ви отведем до непознати места, които не може да откриете на никоя карта или пътеводител. Комбинация от дива природа, прашни пътеки, освежаващо плуване и обяд (включен) в местна таверна.
  Опитайте от истинския Крит по един различен начин
  Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезашитен крем, бански, фотоапарат.

 • Проломът Самария
  Една вълнуваща екскурзия за тези, които обичат разходки и имат авантюристичен дух.
  Посетете най-дългият (18 км.) и красив пролом в Европа. След впечатляващо пътуване по северния бряг на Хания през Белите планини до Платото Омалос най-накрая се изправяте пред предизвикателството: съпроводени от екскурзовод ще преминете през невиждана красота и ще видите различни пейзажи! Тук ще откриете критската флора и фауна. Това приключение завършва при Либийско море, в Агиа Румели: непокътнато рибарско селище, където ще може да поплувате в морето, да обядвате, след което с ферибота да продължите до бреговете на Chora Sfakion или Sougia. Връщане по хотелите с автобус.
  Целодневна екскурзия, предлагаща уникални природни контрасти между северната и южната част на острова, планински местности и море. Задължително е да се изживее по време на престоя Ви в Крит!
  Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, слънцезащитен крем, шапка, бански, хавлия за плаж, вода (може да си напълните в пролома), сандвичи.
  Кратка почивка край Ретимно – 20 мин.
  Прекосяване на пролома – 5-6 часа
  Свободно време в Агиа Румели – 1.5 часа
  Пътуване с лодка от Агиа Румели до Chora Sfakion – отплаване в 17:00 и акостиране в 18:00
  Кратка почивка край Ретимно – 20 мин.
  Връщане в хотелите – 22:00 – 23:00

 • Аркади-Ретимно-Хания-Западен Крит
  Тази целодневна екскурзия Ви отвежда до манастира в Аркади, разположен на високо плато с красива гледка към морето. Тук са написани едни от най-трагичните и героични страници в историята на острова. Съпротивата срещу турската окупация достига своята кулминация през 1866 год., когато приблизително 1000 критяни намират тук убежище и вместо да се предадат, те извършват масово самоубийство като взривяват склад за барут. Ще разгледаме манастира и малък музей, където се съхраняват много впечатляващи реликви от масовото унищожение през 1866 год.
  Пътувайки по северозападното крайбрежие пристигаме в Хания, бившата столица на острова и най-атрактивния град в Крит. Следва разходка по чаровните тесни улички в старата част на града, посещение на „ориенталския“ пазар. Тук ще откриете разнообразие от кожени изделия и сувенири от фолклора на Крит.
  Всободно време за обяд в таверна до венецианското пристанище.
  По пътя обратно към хотела спираме в Ретимно. Посещаваме венецианската част на града с извиващите се тесни улички, венецианскта крепост Fortezza, турски минарета, фонтани, потапяме се в местната история. Насладете се на чаша кафе в някое от крайбрежните кафенета.
  Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезащитен крем, фотоапарат
  Спирка в Аркади – 1 час
  Организирано разглеждане на Хания – 40 мин.
  Свободно време в Хания – 2 часа
  Ретимно – 1 час
  Връщане в хотелите – 18:30 – 20:30 часа

 • Грамвуса
  За тези, които обичат слънцето и природните красоти, предлагаме впечатляваща екскурзия на полуостров Грамвуса в северозападната част на Хания. Това е уникално формирование от канари и надвиснали над морето скали, подслон за много защитени видове. Предизвикателно изкачване (137 метра) до венецианската крепост, построена за да охранява входа към Kissamos Golf, ви приканва да се насладите на панорамната гледка. След това, опознайте красивата лагуна Балос със спокойните си води и позлатени раковини.
  Разходете се в плитките, топли води или се отпуснете, съзерцавайки спиращите дъха природни красоти.
  Не се колебайте да посетите едно от най-красивите и най-често фотографирани места на острова!
  Не забравяйте да вземете с Вас: шапка, слънцезащитен крем, бански, фотоапарат
  Отпътуване от пристанището в Кастели: 10:15 ч.
  Плаване от Кастели до Грамвуса с лодка: 1 час
  Престой в Грамвуса: 3 часа
  Пътуване от Грамвуса до Балос: 15 мин.
  Престой в Балос: 2.5 часа
  Пътуване от Балос до Кастели: 45 мин.
  Връщане в хотелите: 19:00 – 20:00 ч.

 • Критска вечер
  Вечер, изпълнена с много забавление в традиционно селище в планината. Опитайте местната кухня (сервира се храна и неограничено количество вино), насладете се на програма, изпълнена с разнообразна традиционна музика, танци и песни от всички кътчета на Гърция. Танцьори в колоритни костюми и музиканти ще изпълнят на живо за вас традиционните “lyre” и “bouzouki”. Не се колебайте да изучите някои от стъпките на сцената. Само там ще Ви научат на автентичния критски танц.
  Почувствайте се като истински критяни...
  Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, фотоапарат
  Пристигане в Анополис: 19:00 ч.
  Отпътуване от Анополис: 22:30-23:00 ч.
  Връщане в хотелите: 23:30-24:30 ч.
  Приблизителна цена: 57 евро
  Цената включва: вечеря и вино

 • Цeлодневна екскурзия до Санторини
  Невероятен еднодневен круиз до легендарния „Атлантис“. Санторини е магически остров, смятан за един от най-живописните в цялото Средиземноморие, предлагащ несравнима красота на фона на вулканичния терен. Насладете се на уникалните гледки на необятното Егейско море, наблюдавани от боядисаните в бяло селища, извисяващи се над вулканичните скали и открийте археологическите разкопки на острова, погребани под лава - егейският Помпей. Насладете се на един цял ден и си подарете уникалната възможност да опознаете още един гръцки остров.
  Не забравяйте да вземете с Вас: удобни обувки, фотоапарат, слънцезащитен крем.
  Отплаване от пристанището в Ираклион или Ретимно за Санторини – 2.5 – 3.5 часа продължителност
  Санторини – 5-6 часа
  Връщане на пристанището в Ираклион или Ретимно – 20:00 – 21:00 часа
  Връщане в хотелите – 21:30 – 23:00 часа
  Ориентировъчна цена: 135 евро Цената включва: лодка от пристанището до о.Санторини и обратно, и екскурзия на острова, която е на руски език.
  Цената не включва: трансфер от хотела до пристанището и обратно. За района от Ираклион до Малия цената на трансфера е около 13 евро на човек.

 • Ден 8

  След закуска предстои освобождаване на хотела. Ще разполагате с кратко свободно време, през което за последно да се насладите на невероятната атмосфера на остров Крит. Организиран трансфер до летището в Хераклион за полет до София. Завръщане в България.


  Забележка
  Възможни са промени в програмата и последователността на провеждане на допълнителните мероприятия по дни.


  За Вашето удобство по време на почивката Ви на остров Крит, препоръчваме следните хотели:

  Посочените цени са с включени отстъпки за ранни записвания до 30.04.2015

 • Miramare Hotel 2*

 • Цени на стандартна стая на база нощувка и закуска


  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 269 eur
  29.08. 301 eur
  05.09.; 12.09.; 19.09. 277 eur
  26.09. 269 eur
  03.10. 249 eur

 • Хотел Agrabella 3*

 • Цени на стандартна стая на база нощувка със закуска и вечеря


  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 266 eur
  06.06. 273 eur
  13.06. 291 eur
  29.08. 309 eur
  05.09. 304 eur
  12.09.; 19.09. 274 eur
  26.09. 272 eur
  03.10. 266 eur

 • Хотел Ilios 3* (или подобен)

 • Цени на стандартна стая с пакет All Inclusive


  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 299 eur
  06.06. 336 eur
  13.06. 351 eur
  29.08. 351 eur
  05.09.;12.09. 351 eur
  19.09. 314 eur
  26.09. 299 eur
  03.10. 299 eur

 • Хотел Semiramis 4* остров Крит

 • Цени на стандартна стая с пакет All Inclusive


  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 331 eur
  06.06. 331 eur
  13.06. 384 eur
  29.08. 423 eur
  05.09. 423 eur
  12.09.;19.09.;26.09. 331 eur
  03.10. 331 eur

 • Хотел Eri Beach 4* остров Крит

 • Цени на стандартна стая с пакет All Inclusive

  Дата на отпътуване Цена на възрастен в двойна стая
  30.05. 410 eur
  06.06.; 13.06. 429 eur
  29.08. 472 eur
  05.09.;12.09.;19.09. 429 eur
  26.09. 410 eur
  03.10. 361 eur