Варна ул.” Петър Парчевич” 3
e-mail: travel@i-travel.bg
Начало За нас Контакти Skype Facebook
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Хотели в България
Почивки 2018
САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ
АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ
Мартенски екскурзии
Великден
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ
Програми от Варна
Почивки в чужбина
ГЪРЦИЯ
ХОТЕЛИ В ГЪРЦИЯ
ИСПАНИЯ
ПОРТУГАЛИЯ
ИТАЛИЯ
ПОЧИВКИ ХЪРВАТИЯ
ЕГИПЕТ
ДУБАЙ
Екзотични пътувания
ЕКЗОТИКА

САМОЛЕТНИ ЕКСКУРЗИИ

БЕЛИТЕ НОЩИ И ВЕЛИЧЕСТВЕНИЯТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ с полет от ВАРНА

РЕЗЕРВИРАЙ
Маршрут: Варна - Санкт Петербург - Варна
6 дни / 5 нощувки
Дати: 15.07.2018 г.
транспорт: Самолет
цена от: 2054 лв.

Самолетна програма Белите нощи и Величественият Санкт Петербург с директен полет от Варна.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания до 31.01.2018, включени в посочените цени!

Предварителна програма на пътуването:

Първи ден /15.07.2018/

8:30 ч. – среща на летище Варна.
10:35 ч. – Полет от Варна.
13:45 ч. – пристигане в Санкт Петербург
14:15 ч. - Трансфер от летище и Панорамна автобусна екскурзия (продължителност към 3 часа) на града с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният дворец, църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора и др. Посещение на Петропавловската крепост: най-старата част на града. Настаняване в хотела. Нощувка.

Втори ден /16.07.2018/

Закуска в хотела.
9:00 ч. – среща с екскурзовода и екскурзия до Царско село , двореца и парка на Екатерина Велика (продължителност към 5 часа) – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година.
Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО. Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят.
Около 14:00 ч. връщане в С. Петербург. Свободно време. Нощувка.

Трети ден /17.07.2018/

Закуска в хотела. Пешеходна обиколка на Ермитажа и Спас на Крови.
Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.
Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) – построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки -повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата "Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл . Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург. Всъщност още от самото си създаване тя не е функционирала като църква, а само като мемориал, тъй като в нея са се отслужвали само панихиди. Свободно време. Нощувка.

Четвърти ден /18.07.2018/

Закуска в хотела. Екскурзия до Петерхоф (продължителност към 5 часа).
В 12.00 среща с екскурзовода в хотела. Пешеходна разходка до спирка на корабчета за разходка по Нева и отпътуване за Петерхоф - извънградския дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на Големия дворец и разглеждане на Нижний парк. Връщане в Санкт Петербург отново с корабче по Нева. Свободно време. Нощувка.

Пети ден /19.07.2018/

Закуска в хотела. В 10.00 ч. Среща с екскурзовода на рецепция. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - уникален архитектурен ансамбъл, исторически и културен паметник, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор.
До 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, възродени от труда и таланта на петербургските реставратори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.
В 13.00 ч. - Екскурзия до Исаакиевский собор – най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Исакиевската катедрала има внушителните 101,5 метра височина и въпреки това, че не е толкова грандиозна по размери, колкото Църквата на Спасителя Христос в Москва, тя притежава неповторим интериор и в нея се съхраняват едни от най-ценните религиозни богатства в страната. Днес Исакиевската катедрала функционира като музей, но по празници все още се провеждат в нея главни църковни събития. Свободно време. Нощувка.

Шести ден /20.07.2018/

Закуска в хотела и освобождаване на стаите.
08:00 ч. - Трансфер до летището на Санкт Петербург за директен полет до Варна.
11:15 ч. – Полет от Санкт Петербург
14:35 ч. - Пристигане във Варна


Настаняване и цени по програмата с включени отстъпки за ранни записвания до 31.01.2018:

Период на пътуване Хотел Цена на турист в двойна стая Дете до 12 г. на доп.легло с 2-ма възрастни
15.07.-20.07.2018 Хотел Nevsky Grand Hotel 3* или подобен 2054 лева / 1050 евро на запитване

Цената включва:

 • Самолетен билет за полет Варна– Санкт Петербург – Варна с лет. такси ;

 • 5 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Невски Гранд 3* или подобен;

 • Трансфери летище-хотел-летище;

 • Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на български език;

 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;

 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/ ;

 • Цената не включва:

 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат

 • Обяди и вечери

 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

 • Полети

 • 15 юли 2018 Варна – Санкт Петербург 10:35 13:45

 • 20 юли 2018 Санкт Петербург – Варна 11:15 14:35

 • Времената са местни, възможни са промени в часовете на полетите.

 • Условия за записване:

 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 20 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

 • Резервации:

 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 40% от цената. • Уеб Дизайн: ПроСтудио